Institutionens åbningstider 

Nye åbningstider fra 1. januar 2023

Mandag - torsdag 06.30 - 16.45

Fredag 06.30 -16.00

Skriv dit barn op via pladsanvisningen

Når du skal skrive dit barn op til vuggestue eller børnehave, skal du gøre det via Pladsanvisningen

Takster og fripladsansøgning 

Du kan læse om Skovagers takster og ansøge om friplads på Pladsanvisningen

Lukkedage 

I Skovager følger vi Glostrup Kommunes lukkedage. Her kan du finde listen over lukkedagene.

AULA er vores forældreintranet  

Siden er under redigering/juni 2021

Sådan kommer du på Aula. Gå til Aula.dk/vælg forældre/log ind med dit UNI-Login eller NemID/har du glemt dit brugernavn eller adgangskode?/vælg "glemt brugernavn eller adgangskode" og log ind med NemID.

Find vejledninger til Aula på aulainfo.dk/guide-til-foraeldre-og-elever/
 
Med Aula kan du følge med i hvad der sker i dit barns hverdag. Kommunikere med medarbejdere og de andre forældre. 
 

Når dit barn holder ferie/fri 

Meld om dit barn kommer/ikke kommer i institutionens ferieperioder. Opret fridage, hvis dit barn holder fri uden for institutionens ferieperioder. 

Tilladelser 

Tag stilling til institutionens tilladelser. Du kan bl.a. skulle tage stilling til, om dit barn må tage med på tur, eller om vi må bruge dit barns billede i folder/på hjemmeside. 

Kontakter 

Opret evt. yderligere kontaktpersoner. Det kan for eksempel være mormor eller god nabo, der henter. Hvis du opretter kontaktpersonen med webadgang, får kontaktpersonen også adgang til selve programmet med NemID. 

Billeder 

Se alle de billeder, vi lægger op fra Skovager. Det kan for eksempel være fra en tur eller lign. 

 

Opslagstavle

Se ugekalender med aftaler, aktiviteter, lukke- og feriedage, dagens fødselsdage og nyheder og se de nyeste billeder fra institutionen.

 

Vi anbefaler en privat ulykkesforsikring 

Børnene er ikke dækket af en ulykkesforsikring, når de er i institutionen. Vi anbefaler derfor at I tegner en privat ulykkesforsikring. 

 

Start i vuggestue 

Se mere information i fanen Bøgen. 

 

Start i Børnehave 

Se mere information i fanen Egen

 

Når du afleverer og henter dit barn 

Af hensyn til Skovagers dag vil vi gerne vide inden kl. 9.00, om børnene er syge eller holder fri.
Hvis dit barn kommer senere end sædvanligt, vil vi også gerne have besked om det – ellers kan i risikere at komme til ”en tom stue” eller forstyrre andre som er i gang med en aktivitet. 
Vi forventer at I siger tydeligt ”god morgen” og senere på dagen ”farvel” til en voksen. Det skal helst være en fra egen stue – men ellers en anden voksen, så vi ved, hvornår vi overtager ansvaret for jeres barn og hvornår det er jer, der har ansvaret – det giver tryghed for alle. Hvis andre end mor og far skal hente barnet, skal I skrive det i AULA. 

 

Ind-og ud-krydsning 

Du skal krydse børn ind/ud på den elektroniske infotavle, men husk altid at sige goddag og farvel til personalet. 

 

Beklædning skal altid være efter årstiden 

Dit barn har brug for skiftetøj. Derfor skal der altid ligge disse ting i kassen i garderoben: 
  • hjemmesko 
  • regntøj
  • gummistøvler
  • skifte tøj
  • eventuelt en sut, sutteklud, bamse
Alt tøj skal være forsynet med navn. Husk også at kontrollere kassens indhold dagligt, så det passer til årstiden og dit barns størrelse. 
Dit barns garderobe skal være ryddet op hver dag, når I går hjem. Hver fredag skal garderoben tømmes. Se i øvrigt under fanen Egen for skovbørnenes påklædning.

Sygdom – hvornår må mit barn komme i institution? 

Hovedreglen er, at syge børn ikke må møde i daginstitution. At børn med smitsomme sygdomme først må komme i institution, når de ikke smitter. 
Det er dit ansvar som forældre, at overholde denne regel af hensyn til dit syge barn og de øvrige børn. Vi ringer børn hjem ved feber, samt når vi vurderer, at barnet ikke er frisk nok til at klare dagen uden ekstra pleje.

Barnet er rask, når det kan deltage i de aktiviteter det plejer, uden at det kræver særlig pasning, men vi opfordrer til at barnet har en rask dag hjemme.

Vi giver almindeligvis ikke medicin i institutionen. Ved kroniske sygdomme hos et barn, er der undertiden behov for at give medicin i løbet af dagen. Personalet kan i de tilfælde påtage sig opgaven, såfremt der ligger en ordination fra lægen og en skriftlig instruktion fra barnets forældre. 

Hvad får mit barn at spise? 

Skovager tilbyder vuggestue børnene sund og varieret mad. Vi anvender ca. 80% økologiske råvarer i grundkosten, og forsøger at lære børnene sunde spisevaner. Køkkenassistenten sammensætter maden, så børnene får en stor del af de næringsstoffer, som de dagligt har behov for. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Vuggestuens madplaner kan læses på opslagstavlen i vindfanget.

 Husk madpakke hvis dit barn er ældre end 2 år og 10 måneder 

Børn over 2 år og 10 måneder skal medbringe egen madpakke samt 1 stk. frugt til et eftermiddagsmåltid. (Dette gælder kun afd. Egen). Madpakke og frugt skal være tydeligt mærket med navn. 

Madpakken er vigtig for dit barn – en omsorgsfuld hilsen hjemmefra. Indholdet skal være sundt og mættende, og opfylde barnets behov for ernæring gennem mange timer. 

Når du smører madpakken, så læg kun det i, som du synes er godt for dit barn. Barnet kan ikke selv administrere at gemme for eksempel dessert til sidst – og i Skovager bestemmer barnet selv hvilken rækkefølge indholdet af madpakken spises i. Det mad som dit barn ikke spiser, vil være i madkassen ved dagens slutning, så du kan se, hvad der er tilovers. Hvis der i en periode er for lidt, skal vi nok give besked. 

Vær opmærksom på at madkassen ikke må indeholde slik - og at slik optræder i mange former for eksempel som mælkesnitter, knoppers, yoghurt med slik. 

Se Skovagers kostpolitik + velkomstfolderen for mere info.

Vi fejrer dit barns fødselsdag

Når dit barn har fødselsdag, vil vi gerne fejre det i Skovager. Vi sætter flag op, synger fødselsdagssang og råber hurra. Du er som forælder velkommen til at være med til fødselsdagen. Afdeling Egens børnegrupper kommer også gerne hjem på besøg efter aftale.

Hvis du/i inviterer til privat fødselsdag skal invitationerne sendes privat. Du må ikke uddele invitationer i institutionen. 

Se mere om fødselsdage i vores kostpolitik.

Traditioner

Vi fejrer årets højtider på forskellig vis, nogle fejres kun med Skovagers børn og andre er forældre og søskende inviteret til. Derudover har vi flere fælles arrangementer bl.a. vores familietur til Herstedhøje. På AULA kan du orientere dig omkring datoer for de forskellige arrangementer.

 

Dit barn må gerne have legetøj med 

Hvis dit barn medbringer privat legetøj er det på eget ansvar som forældre. Personalet eller Skovager kan ikke drages til ansvar for bortkommet eller ødelagt legetøj. Vi bruger heller ikke tid på at lede efter bortkomne legeting. 

Det er hensigtsmæssigt at begrænse legetøjet til en trøste/sove bamse eller lignende. Dit barn må ikke medbringes elektronisk legetøj eller legetøj med lyd.