Egen er Skovagers børnehavehus beliggende på Skovsletten 2. Her modtager vi dagligt 50-58 dejlige børn i alderen 2,10 år til ca. 6 år.

Vi er 8 fastansatte i Egen:

3 pædagoger

1 pædagogmedhjælper

2 pædagogiske assistenter

1 studerende fra UCC

1 pædagogisk Leder

 Den studerende skifter mellem stuerne hvert halve år. I perioder har vi også glæde af studerende i 1. praktik fra UCC og studerende fra SOSUC der læser til pædagogisk assistent, samt andre personer i jobtræning mm. Vi er meget glade for at have studerende i huset. De er med til hele tiden at holde os skarpe med undrende spørgsmål, og deres viden om den nyeste litteratur og forskning inspirerer os.

Baser og udeliv i Egen

Børnehaven er en Skovbørnehave. Vores hus blev indviet i 2001.

I Skovager afdeling Egen er vores primære rum uderummet. Vi anvender hele nærområdet og særligt Vestskoven er vores foretrukne opholdssted. Vi har i og omkring Vestskoven ca. 16 baser i alt. På et kort i Egen kan du se, hvor de forskellige baser ligger.

Vi anvender baserne alt efter årstid, vejr og vind. Nogle steder er der fx læ for vinden, så basen føles lun på en kold vinterdag, og andre steder er der god skygge til sommerens varme sol. Vi kan altid nås på mobiltelefon, hvis du vil besøge os eller afhente dit barn på en base. Se kontaktoplysninger sidst i folderen.

 

Vi laver mange forskellige pædagogiske aktiviteter på baserne. Du kan på Tabulex holde dig orienteret om, hvilke aktiviteter fra læreplanen, der har vores fokus lige nu. Vi glæder os til at nyde de mange dage i skoven sammen med jeres barn.

Stuerne

Børnene er fordelt på to stuer – Slangestuen og Sneglestuen. Hver stue har en ugentlig hjemmedag, hvor vi kan arbejde med vores pædagogiske aktiviteter, hvor vi både kan anvende huset, værkstedet og bålhuset. Tirsdag har Sneglestuen hjemmedag, og onsdag er det Slangestuen, der har hjemmedag. Fredag er alle hjemme. Her er der mulighed for at afholde forskellige møder fx med forældre eller i forhold til planlægning. Vi forsøger at centrere alle møder om fredagen, sådan at det ikke forstyrrer vores pædagogiske aktiviteter de øvrige dage.

Storebørnsgruppe

Vores ældste børn er samlet i en gruppe flere gange om ugen i et pædagogisk læringsmiljø. Her arbejder vi blandt andet med skoleforberedende aktiviteter. Vi har fokus på at understøtte børnene i at møde nye udfordringer, at kunne fordybe sig, at være vedholdende, kunne indgå i børnefællesskaber og tage initiativer til at indgå i relationer.

Vi introducerer børnene til, og giver dem mulighed for at udvikle faglige færdigheder i form af leg med bogstaver, tal, mønstre, former, mængder, samarbejde mv. 

Dagens gang i skovbørnehave 

Jeres barn skal være her senest kl. 9.00, da vi gerne vil ud af døren og i skoven så vi får så god tid som muligt på basen og til vores pædagogiske aktiviteter. Det er vigtigt, at børnene kommer i god tid, sådan at de kan nå at akklimatisere sig, inden vi skal i skoven.

Vores frokost spiser vi omkring kl 11:00, både når vi er i skoven, og når vi har hjemmedag. Vi er som regel hjemme omkring kl 14:00, hvor vi slutter turen af med at spise frugt.

Vi er ude hele dagen hele året rundt. Om vinteren åbner vi i værkstedet og om sommeren ude i det fri. Vi lukker også udenfor med mindre vejret gør det umuligt.

Påklædning

Udelivet kræver, at I sørger for at tøj, sko, støvler og lignende er i orden til jeres barn. Det er derfor vigtigt, at I hver dag når I henter jeres barn sikrer jer, at tøjet i garderoben er klar til næste dag. Vi vil på tavlen ved døren informerer jer om, hvorvidt dagen kalder på termotøj under regntøjet, flyverdragt, trøje mv.

Det kræver meget af kroppen at opholde sig ude i mange timer, og selvom vi laver bevægelseslege er det yderst vigtigt, at jeres barn er klædt forsvarligt på. I kan altid søge råd og vejledning hos det faste personale for mere viden om, hvilket tøj der fungerer og holder til skovlivet. Det er også en god ide, at have to flyverdragter, to sæt vanter, regnsæt mv, så er man ikke afhængig af, at tøjet skal tørre til dagen efter.

I skal også medbringe en turrygsæk. Rygsækken skal kunne spændes over brystet, så den sidder godt på ryggen, den skal kunne indeholde mellem 10-12 liter. Spørg gerne personalet til råds.

Kurven i garderoben

3 par strømper, bukser, mindst 3 par underbukser, 1 trøje og måske en varmere trøje.

Til lidt køligere dage vil et termosæt være en rigtig god ide.

Regntøj der skal have et vandsøjletryk på min. 8000. Tjek f.eks. www.hoshammerum.dk

Gummistøvler

Flyverdragt og langt undertøj til vinteren

Vinterstøvler og termostøvler

 

Børnenes rygsæk

Et par bukser et par underbukser og to par strømper der skal ligge i en vandtæt pose.

Madkasse, drikkedunk, tøj og andre ejendele skal være med tydeligt navn. Se f.eks www.navnelapper.dk

Frugtpose/boks skal også være med navn og lægges øverst i kurven i køleskabet. Det kan være en god ide med en stofpose til frugt, da det er mere miljøvenligt end en plastpose.

Der er en ramme på barnets plads som vi gerne vil have, at I medbringer et portrætbillede til. 

Selvhjulpenhed 

Da vi arbejder med, at børnene skal kunne så mange ting som muligt selv, alt efter deres alder, er det meget vigtigt, at der står tydeligt navn på alle børnenes ting, både tøj, madkasse, drikkedunk, taske og legetøj. Det hjælper os til, at vi kan hente børnene, og støtte dem i, at rydde op efter sig selv. Det er derfor vigtigt, at vide, hvilket barn tingene tilhører. Børnene opfordres også til selv, at lægge deres ting på plads i garderoben. Her kan der opstå ombytning af tøj, sko mv., og derfor kan det være et godt fif, lige at kigge i nabogarderoberne hvis noget forsvundet. Husk at barnet har to garderobepladser.

Om eftermiddagen er det jeres ansvar som forældre, at der er ryddet op i børnenes ting og tøj i garderoberne. Alt hvad der ligger på gulvet vil blive lagt i vores glemmekasser der står i indgangspartiet.

Vi glæder os til at tilbringe dagene i skoven med jeres barn og ser frem til samarbejdet med jer.

 

Søvn 

Vi har som udgangspunkt ikke mulighed for, at børnene kan sove fast til middag. Men når der er mulighed for det, må de gerne sove, enten i hængekøje, på liggeunderlag eller i sækkepuder indendørs. Har jeres barn særlige behov, så tag fat i os, så kan vi prøve at imødekommende jeres ønsker, og jeres barns behov.