Bøgen er Skovagers grønne vuggehus beliggende på Stenager 191. Her modtager vi i gennemsnit 30-36 dejlige børn dagligt i alderen ca. 7 måneder til 2.10 år.

Vi er 12 ansatte i Bøgen:

6 uddannede pædagoger

2 pædagogiske assistenter

2 pædagogmedhjælpere

1 køkkenassistent

1 pædagogisk leder

 

Køkkenet:  

Jennie på 32 timer. Jennie har også ved behov timer på stuerne om morgenen eller eftermiddagen.

 

Stuerne:

I Bøgen er der 3 stuer. Billestuen, Myrestuen og Sommerfuglestuen.

 

Billestuen og Myrestuen er de stuer børnene starter på, når de begynder i Bøgen. Her har vi vores yngste og mellemste vuggestuebørn. Der går mellem 10 og 12 børn på hver stue. Stuerne har et bredt samarbejde, og laver aldersopdelt rytmik og ture på tværs en gang ugentligt. Derudover er der fællessang og åbent plan for alle stuer hver fredag formiddag. Stuerne arbejder ud fra det samme værdigrundlag og de samme læreplanstemaer. Vi deler børnene op, så de større børn tilbydes alderssvarende aktiviteter, mens der drages omsorg for babyerne, som er deres behov.

 

På Sommerfuglestuen går de 12 – 14 ældste børn i vuggestuen. Det er også på sommerfuglestuen at jeres barn, når det bliver 2.5 år, indgår i et overgangsprojekt med besøgsdage to gange om ugen i børnehaven.

Man starter på Sommerfuglestuen alt efter, hvornår der er plads, dog senest når man er 2.5 år gammel. Inden opstarten på stuen modtager man et velkomstbrev i garderoben, der fortæller lidt om, hvad der skal ske den kommende tid, og hvordan man arbejder på Sommerfuglestuen.

Inden den endelige overflytning, har man gennem en måneds tid været på besøg et par gange og fået en garderobe mv. Ved flytningen til sommerfuglestuen tilbydes I en samtale med pædagogerne fra jeres gamle stue. Det er et frivilligt tilbud, som I kan benytte jer af ved behov.

 

Den første tid i Bøgen

Det er svært for mange forældre at aflevere deres små børn i institution første gang, og det er af afgørende betydning for børnene, hvordan den første tid forløber.

Jeres barn skal være tryg ved at starte i vuggestuen. Derfor vil der i starten kun være få personaler, som dit barn og I skal forholde jer til. Der vil altid være en eller to voksne, der primært tager imod jer/dig og dit barn. Ind i mellem oplever vi, at barnet vælger en anden voksen, og det får jeres barn selvfølgelig lov til.

Jeres opgave som forældre er, at vise barnet, at I er trygge ved at aflevere det. Barnet har brug for at, I viser jeres ro og accept af afleveringen. Hvordan man gør det, kan I få hjælp af personalet til. Den første dag I er her på besøg aftaler vi, hvordan indkøringen skal forløbe, hvad jeres barn er vant til, og har af vaner, hvad I har af ønsker og behov, og hvad vi tænker er hensigtsmæssigt for jeres barn.

Se i øvrigt afsnittet om aflevering og afhentning.

Dagens gang i vuggestuen

Jeres barn skal være her senest kl. 9.00, da vi skal spise formiddagsmad, samt holde en lille morgensamling hvor vi siger goddag til hinanden. Det er forstyrrende at modtage børn i denne stund, da vi gerne vil modtage på en god og anerkendende måde samtidig med, at vi skal have fokus på de børn, der er kommet, og som er klar til formiddagsmad og hygge. Kom gerne i god tid inden kl 09:00 eller vent til 09:30, så har vi nemlig god tid til at sige farvel sammen med jeres barn.

Efter formiddagsmad starter de pædagogiske aktiviteter og ture. Når klokken er 10:45 spiser vi frokost. der serveres varm mad eller rugbrød. Du kan se menuen for hver uge i vindfanget. Så er det tid for de fleste børn at sove. I middagsstunden hygger vi med de vågne børn. Eftermiddagsmaden serveres kl 14:00. Bagefter går vi ud og leger eller hygger på stuerne til vi skal hjem.

Info om søvn i Bøgen

Vi forstyrrer børnenes søvn så lidt som mulig. Børnene får som udgangspunkt lov til at vågne af sig selv, så de er friske og veludhvilede. Børn under 2 år vækkes som udgangspunkt slet ikke. Er der specielle behov, er vi altid åbne for en dialog.

Vi respekterer børnenes vaner med sutter, sovedyr m.m.

Børnene bliver puttet efter behov. De mindste sover ofte 2 gange om dagen, og de større børn sover typisk en gang midt på dagen.

Vi har barnevogne, krybber, køjesenge, madrasser, dyner, seler, sengelinned og soveposer til hvert enkelt barn, så de har deres eget sted at sove.

Der er babyalarm ved hvert krybberum, og vi tilser løbende sovende børn jf. vores tilsynspligt.

De børn der kun sover en gang om dagen, og som bliver lagt efter frokost, får lov at sove så længe de kan, dog senest til kl 15.00, med mindre andet aftales med forældrene.

Vi er altid åbne for dialog og samarbejde med jer forældre omkring jeres barns søvn.

Påklædning

Udelivet kræver, at I sørger for at tøj, sko, støvler og lignende er i orden til jeres barn. Det er derfor vigtigt, at I hver dag når I henter jeres barn sikrer jer, at tøjet i garderoben er klar til næste dag.

Det kræver meget af den lille krop at opholde sig ude. Det er yderst vigtigt, at jeres barn er klædt forsvarligt på. I kan altid søge råd og vejledning hos det faste personale for mere viden om, hvilket tøj der fungerer og holder til skov og udelivet. Det er en god ide, at have to flyverdragter, to sæt vanter, regnsæt mv, så er man ikke afhængig af, at tøjet skal til tørre til dagen efter.

Kurven i garderoben

3 par strømper, 3 par bukser, mindst 3 par body/underbukser, 1 trøje og måske en varmere trøje

Sutsko

Til lidt køligere dage vil et termosæt være en rigtig god ide.

Gummistøvler

Flyverdragt og langt undertøj til vinteren

Årstidsbestemt fodtøj – sko, vinterstøvler, sandaler

Selvhjulpenhed 

Vi arbejder med at børnene skal kunne så mange ting som muligt (alt efter deres alder). Det hjælper os at vi kan hente børnene og få dem til at rydde op efter dem selv, hvilket er  meget svært, hvis vi ikke ved hvem det tilhører.

Børnene opfordres til at lægge deres ting på garderobepladsen, men der kan opstå ombytning af tøj, sko mm., og derfor kan det være et godt fif, at kigge i nabogarderoberne/tørreskabet, hvis noget er forsvundet.

Om eftermiddagen er det jeres ansvar som forældre, at der er ryddet op i børnenes ting i garderoberne.  

Økologi 

Fødevarestyrelsen har givet Skovager (vores vuggestue) en ELITE smiley,  fordi der ingen anmærkninger har været på de sidste 4 rapporter.

Vi har et sølvmærke fordi 60-90 % af vore madvarer er økologiske madvarer.

Hvis du har lyst kan du læse de sidste 4 kontrolrapporter HER